כעת אנו מגיעים לחלק המעניין. אנו רוצים לחבר את כל מה שלמדנו. 

למדנו בhtml איך ליצור את האלמנטים של הדף.

למדנו בCSS על העיצוב הבסיסי של האלמנטים. 

ולמדנו לכתוב קוד בג׳אווהסקריפט, כאשר עברנו על היסודות – משתנים, תנאים, לולאות, פונקציות ועוד..

 

כעת אנו רוצים ׳לחבר׳ ביניהם. מה כוונתנו? 

כשיוצרים אלמנטים בhtml – הם סטטיים. כלומר ברגע שאנו יוצרים אותם הם יהיו ככה ולא ישתנו לעולם. אבל כשנכתוב דף אנו נרצה שהוא יהיה דינאמי! שיהיה אפשר ללחוץ על כפתורים והוא ישנה דברים, שכל בוקר ב6:00 בבוקר יקפוץ חלון שמאחל בוקר טוב, ובערב לילה טוב.  אם ניצור מחשבון,  כשנלחץ על הספרות של המחשבון נרצה: א׳- שהחישובים יתבצעו,  ב׳- שזה יופיע על המסך של המחשבון. אם ניצור משחק שחמט, נרצה לאפשר להעביר את החיילים ממקום אחד לשני לפי החוקים ועוד..  

לכן אנחנו צריכים דרך כדי לאפשר לנו להיות יותר דינאמיים, לשנות דברים תוך כדי תנועה!

 

ג׳אווהסקריפט – בעזרת היכולות שלה, כגון תנאים, לולאות, וכו׳ מאפשרת לנו להיות יותר דינאמיים! לכן היינו רוצים דרך לגשת לדף הhtml בעזרת ג׳אווהסקריפט!

למזלנו, יש דבר כזה! יש ׳מתאם׳ כזה אשר מהווה מעין ׳גשר׳ בין ג׳אווהסקריפט לhtml, אשר בעזרתו נוכל לבצע מגוון פעולה למשל לשנות אלמנטים, להוסיף אלמנטים חדשים ועוד. 

 

המתאם 

ראשית, השם הרשמי של המתאם שלנו נקרא DOM (שזה ראשי תיבות של Document Object Model)

בשלב זה נתייחס אליו פשוט כמתאם. מתאם בין ג׳אווהסריפט לHTML.

המתאם בעצם מאפשר לי באמצעות ג׳אווהסקריפט, ׳לדבר׳ עם דף הhtml שכתבנו.

 

׳לדבר׳ הכוונה היא שבעזרת המתאם אני יכול לגשת לאלמנטים שנמצאים בדף ולבצע בהם שינויים, או ליצור אלמנטים חדשים ולהוסיף אותם לדף ועוד..  



 לדוגמא: ניצור בhtml את הכותרת הבאה:  

‏‏צילום מסך (77)

כעת נראה איך בעזרת קוד ג׳אווהסקריפט אנו ניגשים לכותרת, ומשנים את הצבע שלה:

‏‏צילום מסך (78)

שלבים כלליים

 

תמיד כשנרצה להתעסק עם אלמנטים של html, נתחיל עם המילה document, שהיא בעצם ׳קוראת׳ למתאם שלנו. למתאם יש מגוון גדול של פונקציות שאנו יכולים להשתמש. לכן לאחר document אנו נקרא לפונקציה הרלוונטית לנו. במקרה זה השתמשנו בפונקציה ()getElementById. הפונקציה מקבלת לתוכה שם ׳ת.ז׳ של אלמנט שאותו אנו נרצה ׳למצוא׳ בדף html. הפונקציה מנסה למצוא אלמנט עם השם הזה, ואם היא מוצאת היא שומרת אותו בתוך המשתנה שנגדיר, במקרה זה header. 

 

לאחר שמצאנו את האלמנט והוא שמור בתוך header – אנו יכולים לבצע עליו מגוון פעולות. במקרה זה החלטנו לגשת לתכונה של הסטייל ובתוך הסטייל לתכונה של הצבע – ושינינו אותה לכחול. 

 

משימה: 

תכתבו תוכנית שבה אתם יוצרים אלמנט כרצונכם – ומשנים את התכונות שלו דרך ג׳אווהסקריפט. 



בוא נראה עוד דוגמא שדרכה נלמד גם קצת CSS:

ראשית ניצור div בhtml:

‏‏צילום מסך (79)

אם נפתח כרגע את הדף – לא נראה שום דבר.. הdiv נוצר אבל בדף לא רואים כלום. הסיבה היא שבהגדרות הבסיסית בסטייל של הdiv הוא שלא יופיע כלום. 

בוא נשנה את התכונות שלו דרך הג׳אווהסקריפט ועל הדרך נלמד כמה תכונות חדשות. 

 

זוכרים דבר ראשון נשתמש בdocument – נקרא לפונקציה הרלוונטית, במקרה זה getElementById, ולאחר מכן נשנה את התכונות:

‏‏צילום מסך (79)

תריצו את הקוד אצלכם! אתם תראו עכשיו ריבוע שחור שהוא בעצם הdiv. מה הסיבה? 

borderStyle – זו התכונה שמגדירה את הגבול של הdiv. כאשר solid מגדיר שהוא יהיה גבול ׳מלא׳.  (בהמשך ניגע בתכונה זו יותר לעומק( 

width,height – מגדירים את האורך והרוחב של הdiv בעזרת פיקסלים. 

משימה

  1. תיצרו אלמנט של div עם ת.ז.. בעזרת getElementById, תשנו את הסטייל של האלמנט. תוסיפו צבע לרקע, תגדירו את הגבול, ותגדירו את הגודל שלו. 
  2. הגדירו כותרת, ובעזרת getElementById שנו את הצבע של האלמנט. 
  3. כעת עשו את אותו הדבר על פסקה. 

 

סיכום 

למדנו על הDOM – המתאם שמאפשר לנו להתעסק עם אלמנטים בעזרת ג׳אווהסקריפט. ראינו שצריך להשתמש במילה document ולאחר מכן לקרוא לפונקציה הרלוונטי. אנו השתמשנו עד עכשיו בפונקציה אחת – getElementById שבעזרתה אנו יכולים למצוא אלמנט בעזרת השם שלו, ולאחר מכן לבצע עליו פעולות ושינויים במידת הצורך. 

פרק הבא – אירועים 

שלחו פרטים

וניצור איתכם קשר

שלחו פרטים

וניצור איתך קשר

שלחו פרטים

וניצור איתכם קשר

שאלה מעולה :)

חלל עבודה משותף (המכונה באנגלית: Coworking Space) הוא סביבת עבודה שבה מתאספים פרטים וחברות שונות, בדרך כלל בתחילת דרכן או כשהן בשלבי התפתחות, לשם פעילות עסקית.

חלל העבודה המשותף מאפשר שכירת מרחב עבודה שיתופי לעצמאיים, כתחליף לעבודה מהבית או שכירות משרד ומציע תנאי עבודה נוחים אף משותפים כמו מטבח, ולובי, ובנוסף משמש גם לאירועים עסקיים וחברתיים.

אדם הבוחר לעבוד מתוך מתחם עבודה יכול להשקיע את עיקר זמנו בפיתוח העסק שלו ופחות באדמיניסטרציה. כל מה שקשור להוצאות המשרד, מדפסות, ריהוט, אינטרנט, ניקיון, חדרי ישיבות וכו' הוא מקבל כחלק מהשירות שמציעות החברה שמספקת את חלל העבודה המשותף.

מטרה משנית של חלל העבודה המשותף היא יצירת קהילה עסקית- חברתית.

מתוך ״ויקיפדיה״