פרק 24 - ערבוב הקלפים

בשלב הזה הקלפים כבר אמורים להיות מוכנים. עם התמונות שאנחנו רוצים בגודל שאנחנו רוצים. 

 

רגע לפני שנתקדם לבנות את הלוגיקה של המשחק, אנו צריכים לטפל באיזה עניין. 

לפי איך שבנינו את המשחק, יש לנו פונקציה שיש בתוכה לולאה שבה אנו בונים את הקלפים, וכל קלף מקבל את התמונה שלו מתוך המערך של התמונות. 

הבעיה היא שכל פעם שנתחיל לשחק את המשחק הקלפים שלנו יקבלו את אותו המיקום. 

 

לדוגמא אם ככה נראים הקלפים שלנו לאחר כל חלוקה: 

‏‏צילום מסך (135)

מה הבעיה כאן? 

הבעיה העיקרית היא שאם כל פעם הקלפים יהיו באותו מקום אז לא יהיה משמעות למשחק. כי אחרי פעם אחת כבר נדע איפה כל קלף עוד לפני תחילת המשחק. 

לכן אנו צריכים לדאוג לכך שבתחילת כל משחק, מיקום של התמונות ישתנה. 



עצרו 🛑 נסו לחשוב מה האפשרויות שלנו בשלב הזה.




אנו נציע 2 כיוונים. 

כיוון 1  – בשלב החלוקה של הקלפים, (בתוך הלולאה) לא נבחר מהרשימה של התמונות לפי הסדר, אלא כל פעם נבחר מיקום אקראי ברשימה. (איך נדאג לכך שלא נבחר את אותה התמונה פעמיים?)  

כיוון 2 – קצת יותר דומה לחיים האמיתיים – נערבב את התמונות כלומר את המערך בתחילת כל משחק ואז נחלק אותה לפי הסדר. 

 

נקודה למחשבה:
שימו לב שאם אנו יוצרים את המשחק בעזרת api – אז לא נצטרך לערבב כי כל פעם נקבל תמונות שונות. מצד שני אם לוקחים תמונות מהapi נהיה חברים להיות מחוברים לאינטרנט על מנת לשחק. 



משימה 

תדאגו שבתחילת כל משחק הקלפים יהיו מעורבבים, כלומר יחולק בסדר שונה.. יכולים לקחת את אחד הכיוונים שהצענו או לנסות כיוון משלכם. בהצלחה! 

שלחו פרטים

וניצור איתכם קשר

שלחו פרטים

וניצור איתך קשר

שלחו פרטים

וניצור איתכם קשר

שאלה מעולה :)

חלל עבודה משותף (המכונה באנגלית: Coworking Space) הוא סביבת עבודה שבה מתאספים פרטים וחברות שונות, בדרך כלל בתחילת דרכן או כשהן בשלבי התפתחות, לשם פעילות עסקית.

חלל העבודה המשותף מאפשר שכירת מרחב עבודה שיתופי לעצמאיים, כתחליף לעבודה מהבית או שכירות משרד ומציע תנאי עבודה נוחים אף משותפים כמו מטבח, ולובי, ובנוסף משמש גם לאירועים עסקיים וחברתיים.

אדם הבוחר לעבוד מתוך מתחם עבודה יכול להשקיע את עיקר זמנו בפיתוח העסק שלו ופחות באדמיניסטרציה. כל מה שקשור להוצאות המשרד, מדפסות, ריהוט, אינטרנט, ניקיון, חדרי ישיבות וכו' הוא מקבל כחלק מהשירות שמציעות החברה שמספקת את חלל העבודה המשותף.

מטרה משנית של חלל העבודה המשותף היא יצירת קהילה עסקית- חברתית.

מתוך ״ויקיפדיה״