כרטיס כניסה לעבודה בהייטק

האם יש קיצורי דרך?

יעל זאבי

מנהלת בנימין טק

כשקיבלתי את התואר שלי במדעי המחשב והנדסת תוכנה ב2004  הייתי נחושה למצוא עבודה. במשך חצי שנה ישבתי ימים שלמים לשלוח קורות חיים, התייצבתי לכמה וכמה ראיונות עד שלבסוף התקבלתי לעבודה בסטארטאפ מגניב שנקרא GETEKO.

כשהגעתי לעבודה, להפתעתי, רוב הדברים שלמדתי לא היו רלוונטיים לעבודה ואת כל מה שהייתי צריכה לדעת, לא למדתי באקדמיה. התואר נתן לי את כרטיס הכניסה והרבה רקע רלוונטי, אבל ההיבטים הפרקטיים של המקצוע עצמו, היו חסרים לי.  נאלצתי ללמוד אותם תוך כדי תנועה. המעמד של תואר אקדמי ככרטיס כניסה הלך ונשחק והיום חברות הייטק כבר מקבלות עובדים שלא למדו באקדמיה ובכל מקום אפשר למצוא הייטקיסטים שהשתלבו בתעשייה ללא תואר.

גם לפני הקורונה ראינו שינויים גדולים בתעסוקה, ובמגמה שאליה מתקדמת התעסוקה המודרנית. קופות אוטומטיות בסופר שבגללם צריך פחות קופאיות, אפליקציות תשלומים שגורמות לסניפי בנק להראות כמו עיר רפאים, ועוד דוגמאות רבות. הקורונה האיצה את התהליך ואפילו את הרופא אנחנו פוגשים באפליקציה. בני אדם כבר לא עושים את מה שיכול להיות אוטומטי והמשרות החדשות כבר דורשות הרבה יותר חשיבה ויצירתיות, שלא ניתן להחליפן במכונה.. 

בנוסף, אתגרי הקורונה גרמו להרבה מאוד עסקים להעביר את הפעילות שלהם לדיגיטל, כך נוצרו הזדמנויות רבות לסטארטאפים וחברות הייטק לפיתוח פתרונות טכנולוגיים. החל מאתרי מסחר לחנויות שכונתיות ועד לפיתוחים חדשים שנצרכים עקב המגפה, לפרויקטים החדשים צריך אנשי הייטק ותוכנה.

הכלכלה הישראלית נשענת על שוק ההייטק ובעשורים האחרונים החדשנות הישראלית הגיעה לשיאים רבים. ישראל היא מרכז חדשנות בינלאומי וההייטק הישראלי נהנה בשנים האחרונות מפריחה המתבטאת בפעילות ענפה של חברות רב לאומיות, חברות סטארטאפ חדשניות וחברות צמיחה ישראליות. הסכם השלום עם האמירויות שנחתם לאחרונה פתח לנו שוק מאוד מעניין למוצרים ישראליים וכסף להשקעות בתעשייה.

עכשיו כשכולם עובדים מרחוק זה הרבה פחות משנה מהו מקום המגורים (אני מכירה מישהו שעבר לגור בצפון בלי צורך להודיע בעבודה על המעבר) וגם אנחנו כתושבי בנימין יכולים להנות מפירות אלה של המשבר. 

שינוי באמצע החיים

 הרבה אנשים מגיעים לגיל שבו הם מבקשים לעשות שינוי תעסוקתי. ככל שחולפות השנים חשוב לנו לעבוד בעבודה שמספקת אותנו מבחינה אינטלקטואלית ומבחינת יכולת ההשתכרות. אם בגילאי העשרים בוחרים קצה חוט לתחילתה של קריירה, ככל שאנחנו עוברים כברת דרך מבחינה מקצועית, נושא בחירת הקריירה הופך למהותי יותר ומשמעותי לגבי המשך חיינו. 

אבל זה לא כזה פשוט. שינויים בקריירה כרוכים בחששות ורצונות סותרים שיכולים לעכב אותנו מלעשות את השינוי.

מצד אחד יש חשש שאם נשנה כיוון נאבד את הנסיון הרב והידע שצברנו במהלך הקריירה, ומצד שני, אנחנו לא רוצים להישאר במקום שלא ממצה את היכולות שלנו. המיוחד בטכנולוגיה שהיא נוגעת בכל ההיבטים המקצועיים ותמיד ניתן לקחת את הניסיון המקצועי שצברתם עד עכשיו לקריירה בהייטק.

יש חברות טכנולוגיות בתחום התיירות, החינוך, הפיננסים, הבריאות ולמעשה בכל תחום אחר שקיים, ואם יש לכם ניסיון ניהולי או עיצובי הוא בוודאי יהיה רלוונטי להייטק. אתם יכולים לקחת את הניסיון שלכם למקצוע חדש.

אז אם יש לכם מוטיבציה ללמוד ולהשקיע על מנת להשתלב בהצלחה בתעשייה ואתם מחפשים שינוי מקצועי זה תמיד אפשרי!

מכללת בטא, בית הספר למקצועות ההייטק של בנימין, הוקמה במטרה להרחיב את ההזדמנויות התעסוקתיות עבור תושבי בנימין. על ידי המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל והמועצה האזורית מטה בנימין, ללא מטרות רווח כספי. הרווח שלנו הוא פיתוח ההייטק באזור בנימין. 

הקורסים שלנו מתקיימים בסביבה הייטקיסטית וחדשנית במיקום אטרקטיבי בשער בנימין עם מרצים מהשורה הראשונה. 

אנו שמים דגש משמעותי על תרגול מעשי על מנת להכין את הסטודנטים לעבודה בשוק, ועושים כמיטב יכולתנו לעזור לבוגרים להתקבל לעבודה באמצעות ליווי אישי וכלים שונים לקבלת הצעות, הכנה לראיונות והפנייה למקומות עבודה.

מוזמנים לפנות אלינו!

שלחו פרטים

וניצור איתכם קשר

שלחו פרטים

וניצור איתך קשר

שלחו פרטים

וניצור איתכם קשר

שאלה מעולה :)

חלל עבודה משותף (המכונה באנגלית: Coworking Space) הוא סביבת עבודה שבה מתאספים פרטים וחברות שונות, בדרך כלל בתחילת דרכן או כשהן בשלבי התפתחות, לשם פעילות עסקית.

חלל העבודה המשותף מאפשר שכירת מרחב עבודה שיתופי לעצמאיים, כתחליף לעבודה מהבית או שכירות משרד ומציע תנאי עבודה נוחים אף משותפים כמו מטבח, ולובי, ובנוסף משמש גם לאירועים עסקיים וחברתיים.

אדם הבוחר לעבוד מתוך מתחם עבודה יכול להשקיע את עיקר זמנו בפיתוח העסק שלו ופחות באדמיניסטרציה. כל מה שקשור להוצאות המשרד, מדפסות, ריהוט, אינטרנט, ניקיון, חדרי ישיבות וכו' הוא מקבל כחלק מהשירות שמציעות החברה שמספקת את חלל העבודה המשותף.

מטרה משנית של חלל העבודה המשותף היא יצירת קהילה עסקית- חברתית.

מתוך ״ויקיפדיה״